Jagtrejser


Jagtrejser foretages overalt i verden. Det er efterhånden blevet ret besværligt at flyve med våben og ammunition, der er mange forskellige regler. Derfor er det meget foretrukket at jagte i de lande hvor man kan køre til som f. eks. Tyskland, Polen, Norge og Sverige. Også England og Skotland benyttes flittigt.
Der er mange ting i forhold til jagt som skal være i orden inden afrejsen. En af de vigtige ting er det Europæiske våbenpas. Det udstedes af det lokale politi på våbenkontoret. Flere steder i landet er den funktion samlet på en bestemt station. I passet kan registreres de våben du ønsker at medtage ved jagtrejser i udlandet – haglvåben skal fornyes hvert år – rifler gælder for den periode de er betalt for i riffeltilladelsen hos politiet. Passet skal fornyes efter 5 år.
Dernæst skal der tegnes jagttegn i det land jagtrejsen går til.
Man skal være meget opmærksom på de jagttider som er gældende for det enkelte land og ikke mindst område. Desuden kan der være andre regler end i Danmark for typen af ammunition der må benyttes til forskelligt vildt.
Vær også opmærksom på reglerne for opbevaring af våben og ammunition under jagtrejser. Der er forskellige regler som kan være krav om aflåselig speciel kuffert, opbevaring af ammunition og riffellås andet sted end sammen med riffelen o.s.v.

Der findes flere typer jagtrejser. Den lettest tilgængelige er at kontakte et af de firmaer som tilbyder jagtrejser. Her er det meste planlagt og hjælpen og de gode råd er altid tilstede. Til gengæld koster det lidt mere og turen er lagt i fastere rammer.
Der findes også her mindre seriøse arrangører – sørg for at få nogle anbefalet af andre jægere inden du bestemmer dig for hvem du henvender dig til.

Det er også muligt selv at arrangere sin jagtrejse. Det er en god ide at starte med at tage med et par kammerater som har prøvet det før.